torstai 12. marraskuuta 2015

Joulu tulla jolkottaa...

Juttua ei ole oikein viime aikoina syntynyt. Syy on se, että Joulupukin pajassa puikot viuhuvat epätoivoisesti viikkojen vähetessä. Yhdestäkään tuotoksesta ei voi laittaa etukäteen kuvaa, sillä lahjansaajat arvaisivat välittömästi mitä tulossa on aattoillan paketeista. Joten säilytetään jännitystä hetki vielä. Itsellä säilyy jännitys siitä, valmistuvatko paketit koskaan.

Tuon sinapinkeltaisen huivin edellisestä postauksesta olen toki saanut valmiiksi. Siinä se on mytyssä keskellä lehtikasaa:Tuo neulekuvio (eihän tuosta mitään selvää saa, mutta ei ollut parempaa kuvaa tähän hätään) syntyy yksinkertaisesti pidennetyistä silmukoista. Garnstudion sivuilta löytyy ohje tähän. Tuossa huivissa kiersin langan aina kolme kertaa puikolle (silmukoita oi kahdeksalla jaollinen määrä), kiertojen määrä riippuu langan paksuudesta sekä omasta mausta. Väliin neulotaan ainaoikeaa, tuossa huivissa tein joka toisella viisi kerrosta ja joka toisella kuusi kerrosta. Ihan vain siksi, että en osannut laskea kerroksia enkä virheen huomatessani enää jaksanut purkaa. Aina oikean jälkeen neulotaan langankierteet. Eli jokaista oikeaa silmukkaa neulottaessa kierretään lanka niin monta kertaa puikolle kuin halutaan. Seuraavalla kerrosella langankierteet puretaan oikean puolen puikolle kahdeksan silmukan ryhmissä. Neljä ensimmäistä siirretään taakse ja tämä "solmussa" oleva silmukkaryhmä siirretään takaisin vasemmalle ja neulotaan normaalisti. Sama toistetaan puikon loppuun saakka. Tuo tekniikkavideo on aivan loistava, allekirjoittaneen ohjeet tuskin ovat!

Koska joulu tulla jolkottaa salakavalasti ja rrrrakastan joulua, päätin virkata maton joulukuusen alle. Lopullisen tuotoksen näette sitten myöhemmin, tässä esimakua. Ihanan pirteä ja paksun langan ansiosta valmistuu tuota pikaa! Ohje ei toki ole omasta päästä vaan tuolta samaiselta Garnstudion sivustolta, jossa on muuten ihan loistavia ilmaisia ohjeita! Käykää kurkistamassa!
Tänään posti toi vielä ihanan syntymäpäiväyllätyksen silloin vielä tuntemattomalta ihailijalta. Minulla on onni omistaa kasa ihania ystäviä, jotka tuntevat minut perinpohjaisesti. Tämä päivän piristys tuli siltä yhdeltä pitkäaikaisimmalta ihanuudelta <3

Kyllä ne keskeneräiset vielä valmistuu jonain päivänä. Tärkeintä on matka...<3

1 kommentti:

  1. Joulukuusen matto aiheuttaa pientä kateutta. Täytyy ehkä ensi jouluksi tehdä samanlainen. ;)

    VastaaPoista