lauantai 15. helmikuuta 2014

Virkatut korit

No niin, vihdoinkin jotain päivitettävää! Päivitys ei kyllä liity mitenkään tammikuun projekteihin, mikä ei kyllä yhtään yllätä itseäni eikä varmasti ketään tuttuakaan. Mainittakoon kuitenkin, että sain maton langat pääteltyä! Matto ei tosin ole vielä lattiassa, sillä lastenhuoneen remontin jälkeen se ei sinne sovi malliltaan eikä väriltään. Tarvitsemme sinne siis uuden tekeleen, joka ihan varmasti valmistuu tuota pikaa! Tällä kertaa en valitse luonnonvalkoista vaan uskon turkoosin, petroolin ja mustan sävyihin. Kokemuksesta näet viisastuu. Katsokaas kun kokeilin pestä tuskalla päättelemäni maton. Ei olisi pitänyt. Tällä hetkellä luonnonvalkoinen väri on muuttunut hieman kellertäväksi eikä trikookude säilyttänyt ihan siloisuuttaan vaan pintaan muodostui pesunukkaa. Tällä kertaa ei siis tule kuvaa matosta vaan kuvan laitan kunhan saan maton isoon koneeseen pyörimään ja kuivattua tasaisesti. Toivotaan, että se auttaa. Muut projektit ovat onnellisesti vaiheessa. Vauvan nuttu on edelleen nappeja vailla. Eihän se kenellekään enää sovi, mutta olisihan se kiva saada tuolta käsityökorista pois. Torkkupeitto on sentään edistynyt. Jos jaksan olla oikein reipas, saan sen luultavasti valmiiksi tänä vuonna. Jos sitä kesäksi koettaisi, sen alla olisi varmasti ihana ottaa pienet torkut ulkona. Torkkupeittoprojektit eivät kuitenkaan tähän pääty, sillä makuuhuoneen kaapissa odottelee toissa vuonna aloittamani projekti. Siitä myöhemmin lisää.

Olen kuitenkin tässä aikani kuluksi aloittanut muutamat uudet käsityöt. Perheemme suuntaa Levin rientoihin viikoksi ja yritin tehdä miehelleni uuden huivin, vauvalle pipon sekä lahjoa Pariisin vierastamme Converse-tossuilla. Nooo, huivi on puolessa välissä, pipo vielä lankakerinä ja tossuista on toinen kärki valmiina. Aika hyvin, vai mitä mieltä olette? Rinssi on niin kovin aikaa vievä tapaus ettei käsitöille jää aikaa. Olen koettanut löytää ratkaisua tähän ongelmaan. Kokeilin jopa neulomista samaan aikaan kun hän leikki lattialla ja tuijotti olympialaisia. Tuloksena oli pastabologneset merinovillaisten lankakerien päällä.

Mutta koetan päästä vihdoin otsikon aiheeseen eli virkattuihin koreihin. Tein tässä iltapuhteina kylpyhuoneeseen vähän säilytyskoreja trikookuteesta. Väriksi valikoitui mattoepisodin jälkeen musta eikä näitä tekeleitä pesty tällä kertaa valmistumisen jälkeen. Yhdestä kilosta kudetta saa tuollaisen ison ja lisäksi yhden vähän pienemmän korin. Toisesta virkkasin pidemmän ja käänsin reunan, toinen sai olla ihan suora. Kudetta saa ostettua lähes jokaisesta käsityöliikkeestä. Kannattaa ostaa oikein kunnon trikookudetta, jota saa vyyhteinä. Yleensä "kerityt" kuteet ovat hieman ohkaisempaa laatua ja koreista tulee helposti lötköjä. Ohje on suoraan Kauhavan Kangasaitan sivuilta ja tosi helppo! Näitä osaa tehdä vähän heikompikin virkkaaja, niin yksinkertainen se on. Lisäksi korit valmistuvat nopeasti, sillä ne virkataan isolla virkkuukoukulla. Itse käytin kokoa kahdeksan. Haastetta saattaa ainoastaan aiheuttaa pohjan jälkeinen suunnanmuutos, jotta seinämä lähtee suoraan ylös päin. Olen tehnyt koreja muillakin ohjeilla, mutta tämä on lempparini. Tuolla Kangasaitan sivuilla on ihania pitsireunaisia koreja ja kauniita mattoja, joita mieleni halajaa tehtäväksi. Ehkäpä otan tästä uuden projektin listalleni. Olohuone kaipaisi lehtikoria...


Siinä ne ovat valmiina ja mielestäni aika kivoja! Tarkempaa kuvaa ei voi laittaa sillä Rinssi merkkasi omakseen myös nämä korit. Tyydyin kuitenkin rapsuttelemaan suurimmat palaset pinnasta pois välttääkseni mattoepisodin aiheuttamat traumat. Ei se ole niin justiinsa, jos vähän porkkanaa löytyy korin kyljestä!


PS. Neulojien yö oli ja meni. En neulonut. Ehkä ensi vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti